El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Cròniques del mal d'amor

Autor/s: 
Editorial: 
Navona
Traductor: 
Anna Carreras
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Isbn 978-84-17181-11-6. Pròleg d’Edgardo Dobry. Títol original: Cronache del mal d’amore (2012)
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Cròniques del mal d’amor reuneix les tres novel·les que han convertit Elena Ferrante en una de les veus més prestigioses de la literatura italiana contemporània.

El primer volum. L’amor que molesta, L’amore molesto (1992), és la novel·la que va revelar el talent de l’autora, explora amb crueltat i passió la relació de la Delia amb la seva mare, l’Amalia. Comença així: “La meva mare es va ofegar la nit del 23 de maig, el dia del meu aniversari...” que no dóna treva, transformant una experiència de turments familiars quotidians en un thriller que talla la respiració.

El segon, Els dies de l’abandonament, I giorni dell’abbandono (2002), explica la història d’una jove mare de dos fills que es veu abocada a un pou profund quan el marit l’abandona i ha d’enfrontar-se a una nova manera de viure. Sola a Torí, la dona cau en una espiral de dolor que la paralitza, i Ferrante aconsegueix que sentim aquesta angoixa d’una manera gairebé corporal: els seus gestos, les seves paraules, tota la seva pell és pura expressió d’un mal obscur que va més enllà de la traïció, com si la tragèdia grega s’hagués encarnat en l’ànim de la dona d’avui.

Tanca la trilogia La filla fosca, La figlia oscura (2006), on trobem la Leda, que decideix prendre’s unes vacances al mar, en un poblet del sud. Després d’uns primers dies plàcids, la trobada amb alguns personatges d’una família inquietant desencadenarà tot un seguit d’esdeveniments i despertarà en la Leda un reguitzell de reflexions i records al voltant dels orígens, la maternitat i la llibertat.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Les tres novel·les que componen aquest llibre, encara que independents, són històries on les protagonistes són dones, que tracten les seves relacions, com a mares, filles, esposes... de l’estatus o la violència o el masclisme en la societat i en la família que les envolta. Relatades des d’un punt de vista femení, amb una marcada vida interior, on el moll de l’os és la lluita interna, la cerca identitària, els sentiments, convulsos a vegades. On a raó de les batzacades que sacsegen els personatges, la narració crua, intensa, sòrdida, introspectiva... de la qual floreix, subtilment i amb un desbordament de matisos, un retrat corprenedor, que ens remou, i que probablement no deixi indiferent a ningú, i, alhora, ens capta i meravella.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Cròniques del mal d'amor" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!