El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

CONTRABAN

CONTRABAN
Autor/s: 
Editorial: 
EDICIONS 62
Any d'edició: 
2009
Valoració dels usuaris: 
8.4/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Llibre petit, 110 pagines, i de lletres grosses, on en Pla amb la seva maestria ens descriu un viatge en barca des de cadaques a Salses.
D'aquesta petita excursió en surt un gran relat.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "CONTRABAN"

Sento debilitat per Pla, no és cap secret. Puntualitzo: debilitat per la seva prosa, no tant pel personatge, esclar.

He llegit Contraban junt amb altres relats curts del mateix Pla. I és veritat el que dius , "sisdeu": Pla és un mestre en això de transformar les petites anècdotes en grans relats. El quadern gris en va ple, d'aquests exemples. I n'hi ha de boníssims, de debó.

I aprofito el comentari per transcriure unes ratlles d'un article de Gabriel Magalhaes que ha sortit avui mateix a La Vanguardia. Parla d'Europa i de l'Angela Merkel, i m'ha fet somriure que se cités a Pla:

Els quadres de Dalí que es poden mirar de diverses maneres perquè enfilen diverses imatges només els podria haver pintat un català. I aquesta capacitat de tenir un pensament polièdric, com el de Pla, per exemple, falta molt a Europa. Merkel hauria de llegir Pla cada nit abans d'anar-se'n a dormir.

(La negreta és meva, no cal dir-ho. Bona frase! Me la faig meva des d'ara mateix. Però aniré canviant de subjecte cada vegada que em convinguiwink )

És el primer llibre de Josep Pla que vaig llegir, i he de confessar que em va agradar molt. Com descriu cada detall, el menjar...tot plegat, sembla que el viatger siguis tu.

Marieta de l'Ull Viu

Aquests contes tenen una frescor i una forca que els situen entre els millors del mon. Es una de les meves obres preferides de l'autor.