El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Concert per a la mà esquerra

Autor/s: 
Editorial: 
Editorial Andorra
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
isbn 978-99920-53-77-5
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Una novel·la riu sense pauses.
Amb el rerefons dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, el narrador ens explica de viva veu, en un llarg monòleg dictat a una gravadora, la història d’amor i d’exili del seu pare, guia a la frontera d’Andorra durant la guerra espanyola i la guerra mundial.

Un relat amarat de música i d’aventura, d’amors fidels i d’amors amagats, d’abnegació personal i de sordidesa política, al llarg del qual desfilen els fets i els personatges més significatius de la nostra història, des de la República fins a l’estiu dels Jocs, amb els jueus sempre presents.

Jesús Bonals (Balsareny, 1943) és professor de matemàtiques de secundari i llicenciat en Ciències Físiques. Amb el pseudònim Raimon Esplugafreda, ha publicat algunes novel·les juvenils entre les quals podem citar Viatge a l’interior d’un gra d’arena i Hem nedat a l’estany amb lluna plena. L’obra que teniu a les mans, Concert per a la mà esquerra, és la seva primera novel·la per al públic adult.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la revivim des de la vida a pagès els anys de la república, la guerra civil i la segona guerra mundial, les respectives postguerres i els exilis que van comportar, alternant amb l’estiu dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 i acabant amb la seva fi. Ho fem a partir de la reconstrucció de la vida i personalitat del pare per part del fill que descobreix que no el coneix prou. La presentació narrativa per fer-nos endinsar en la recopilació de dades i pensaments és original, se’ns mostra com una transcripció de les primeres amb intercalacions de les segones com un únic fil. Unes dades que deriven en una versió dels fets narrats que va variant en l’enfocament segons sigui la font. Unes fonts o personatges, nombrosos, que ens permeten endinsar-nos en els seus actes, siguin vils o heroics, en els seus amors, siguin tempestuosos, santificats o passionals, en definitiva en totes les seves situacions i vivències que conformen el dia a dia d’uns temps de secrets.

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Concert per a la mà esquerra" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!