El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Cavalls cap a la fosca

Cavalls cap a la fosca
Autor/s: 
Editorial: 
Edicions 62
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2009
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Al seu apartament parisenc, un escriptor rememora els origens de la seva família, la nissaga dels Vadell, i com si destapés una nova caixa de Pandora, fa sorgir en la seva memòria les històries d'uns avantpassats sotmesos a les passions més desenfrenades: venjança, assassinat, adulteri, bogeria... Ell, criat en una atmosfera cruel, corrupta i asfixiant, es farà el propòsit de trencar amb el seu passat ancestral. Els cavalls, la imatge de l'ensenya familiar, galopen cap a la fosca, sense genet, per deixar enrere la destrucció.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És la segona novel·la que llegeixo de Porcel i m'ha recordat molt la primera que vaig llegir, Les pomes d'or. Sensacions molt ben descrites que emmarquen un passat ple de violència i destrucció estructurat en forma de contes. La sensualitat també hi és molt present, però d'una manera menys constant i explícita que en Les pomes d'or.

 

Porcel té un llenguatge molt ric i un estil narratiu que enganxa. Si els seus llibres no descrivissin el pitjor de les passions humanes segur que seria un autor de masses.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Cavalls cap a la fosca"

Gran novel·la de Baltasar Porcel! Una història impactant transmesa per la memòria sobre els vells costums a ses illes. Un dels millors llibres de Porcel.