El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Cartes d'Aristòtil al seu fill

Editorial: 
Pagès editors
Il·lustrador: 
Núria Sarabia
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2006
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Un joves estudiant de filosofia coneix en un congrés a Atenes el vell professor Atanasópulo, qui manté una tesi ben estranya: l'existència d'unes cartes que el moribund Aristòtil havia escrit al seu fill Nicòmac. Segons les seves intuïcions, aquestes epístoles s'havien conservat, però la seva pista es perdia en la Itàlia del segle XV. Al cap del temps, va ser el jove estudiant qui les va trobar al mercat d'antiguitats de la Rambla de Ferran a Lleida en una versió catalana i va decidir publicar-les. A partir d'aquesta ficció, el lector n'assisteix a una altra: les Cartes d'Aristòtil al seu fill, les quals conformen un autèntic testament filosòfic. El pare deixa al seu fill adolescent un conjunt de recomanacions i reflexions ètiques sobre la presa de decisions, la virtut, la felicitat, el caràcter, la prudència, el plaer i el dolor, la justícia, la política, l'amistat... En aquest llibre, Carlos Goñi aconsegueix que la figura d'Aristòtil -massa severa segons la història- se'ns faci més pròxima, més poètica i més humana.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Tot i ser un llibre de filosofia és lleuger i entendor. És tot el que Aristòtil creu que és essencial que el seu fill aprengui abans que ell (el seu progenitor) mori, i li deixa com a herència aquest feix de sabiduria. És ple d'ensenyances que hom podria titllar d'òbvies, però si no es té una ment habituada a la reflexió segurament no pensaríem en certs temes esmentats al llibre. En general, tal com s'esmenta a la introducció, en ser Aristòtil un dels grans representants del pensament occidental és mol fàcil sentir-se identificat amb el seu raonament (tot i així les reflexions sobre la polis m'han semblat un xic estranyes). 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Cartes d'Aristòtil al seu fill"

Tot i estar escrit en el segle IV a.C. és un llibre entenedor i que es pot aplicar a l'actualitat. (també per fer un examen de filosofía...)