El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Benvolgut senyor M.

Autor/s: 
Editorial: 
Amsterdam
Traductor: 
Maria Rosich
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 9788415645948 i 9788415645955. Títol original: Geachte heer M. (2014).
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

L’esperada nova novel·la de l’autor d’El sopar és una obra superba sobre la gelosia i l’enveja, l’amistat i l’amor. Un cop més, res no escapa al subtil enginy de Herman Koch, a l’acidesa de la seva mirada, a la seva ploma implacable.
Fa anys, M. havia estat un escriptor molt popular. L’èxit més important el va aconseguir amb una novel·la basada en fets reals: la desaparició i assassinat d’en Jan Landzaat, un professor d’història que havia mantingut una relació amb una jove alumna i que va fer-se fonedís quan l’alumna va decidir acabar abruptament la relació. Un boom de vendes que va comportar fama internacional a M., però que ara, passats els anys, és poc més que un record en blanc i negre.
Però, qui no pot oblidar M. és el seu misteriós veí de baix. Algú que segueix tots els seus passos, que sembla conèixer tots els seus secrets, fins i tot els secrets dels personatges de les seves novel·les, aquells que ni l’escriptor intueix...
Una intriga apassionant sobre un escriptor en hores baixes, dos adolescents enamorats i un professor assassinat. Una història de narracions que s’entortolliguen prodigiosament amb el talent, l’habilitat i l’audàcia d’un mestre.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la ens guia per l’ànima vital d’un escriptor i la seva novel·la estrella: Escarment, i se’ns mostra una visió, una sàtira i una crítica al món literari, on els actes, les festes, les entrevistes... són un joc de determinades elits, entre elles la dels escriptors amb fama, als quals titlla de fer el tifa. Alhora que remarca la parcialitat amb què escriuen alguns escriptors, i que, sota el fonament de ficció, la realitat pot ser manipulada només per objectius de mercat, i les conseqüències, que això pot comportar, per als personatges reals. Utilitza la història “real”, en què està basat el llibre Escarment del senyor M., per mostrar-nos un món adolescent i, fer-nos memòria, de les contradiccions i abusos que hi ha entre estudiants i entre aquests i els professors, i amb la mateixa vida. Ens fa desfilar per situacions de contingut emocional, d’altres de marcat suspens, jocoses, intrigants... sempre vitals. I amb un narrador, que no sabem qui és, almenys fins ben avançada la trama, la qual ens té intrigats pel camí que prendrà fins al desenllaç.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Benvolgut senyor M." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!