El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Barcelona!

Autor/s: 
Editorial: 
Angle
Traductor: 
Albert Mestres Emilió
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 978-84-15307-40-2.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Barcelona és l’escenari de milers de vides cada dia, amb destins que es creuen, es trenen, es perden i es retroben. A través dels seus carrers, places i llocs més recòndits, Grégoire Polet, que la coneix perfectament perquè hi ha viscut durant anys, basteix un extraordinari retrat coral de la ciutat, tot seguint els itineraris d’una vintena de personatges, amb els seus neguits, les seves ambicions, les seves històries...

I al rerefons, amb un protagonisme inevitable, es desplega la ciutat de Barcelona, diferent i múltiple per a cada personatge, però sempre majestuosa i excitant, plena de llum i joia de viure.

Premi Amerigo Vespucci 2015.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la ens mostra un mosaic de Barcelona des de multitud de punts: social, polític, urbanístic... ens va seduint pel retrat que en fa i pels personatges, els quals són una representació de tota l’escala social, així com també dels diferents barris pels quals deambulem, trobem un grapat de protagonistes que podem considerar dobles de persones reals, d’altres són més representatius d’estrats, ambientada durant els anys de la revolta dels indignats i l’augment de la consciència independentista, no falta tampoc el barça, es representa una Barcelona plural, oberta, punt de trobada, de partida... on al fons del relat tenim la ciutat total i la coral dels individus que l’integren, amb els quals no deixem d’estimar ni de recelar, grandesa i misèria, amb una prosa fluïda, encimbellada i àgil en l’intercanvi de visions, amb la qual acabem completament ballant-nos l’aigua als ulls.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Barcelona!" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!