El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Austerlitz

Autor/s: 
Editorial: 
Anagrama
Traductor: 
Miguel Saénz
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2002
Valoració dels usuaris: 
8.4/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

En la gran estació de Amberes hi havia un jove amb botes d'excursionista i una vella motxilla prenent notes i fent dibuixos en el seu quadern. El narrador l'observa i comença una relació amb ell que es dilata en el temps.

Jacques Austerlitz és el nom d'aquest enigmàtic estranger i encara que viu a Londres des de fa molts anys, no és pas anglès, En els anys 40 arriba a Gales com a un nen jueu refugiat i creix en la casa d'un pàrroc i la seva muller. Creix solitari i fins molts anys després no coneix el seu veritable origen i el seu nom. Sebald recull en aquest llibre la història d'aquest personatge desarrelat i trastornat per no conéixer el seu origen.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

A Sebald hi arribo després de llegir a M. Baixauli i de visitar la exposició que li va dedicar el CCCB. És una de les influències de l'autor valencià, així com de Joan Benesiu que el cita sovint en el seu "Gegants de Gel". Llegeixo que és un dels grans autors contemporanis i que la seva obra mestra és Austerlitz. M'endinso en la seva obra complerta: "Vértigo", "Els Emigrats", "Los anillos de Saturn". No m'agraden els seus llibres, però sóc tossut de mena. Pensava que amb la lectura d'Austerlitz em reconciliaria amb ell, però no ha esta així. No m'ha agradat gens. L'he trobar avorrit. Malgrat que preten una certa transcendència, no he sabut trobar-li.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Austerlitz" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!