El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Arte

Autor/s: 
Editorial: 
Anagrama
Traductor: 
Josep Maria Flotats
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2006
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

En Sergi ha comprat un quadre modern per una gran suma de diners. En Marc l'odia i no pot creure que a un amic seu li agradi una obra semblant. Iván intenta, sense èxit, calmar les dues parts. Si la teva amistat està basada en un mutu acord tàcit, què passa quan una persona fa alguna cosa completament diferent i inesperat? La pregunta és: ets qui creus que ets o ets qui els teus amics creuen que ets?

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Totes les preguntes del començament, i moltes més, són les que es plantegen en el llibre amb un punt d’humor àcid i intel·ligent. Concís, amb les paraules justes. Amb tot el sentit i tota la incoherència de la vida.

En les relacions, ja siguin d’amistat, familiars o romàntiques, és inevitable assumir un determinat paper en relació amb l’altre. De vegades, aquest paper l’esculls tu, d’altres et ve imposat o te’l deixes imposar per diplomàcia o per mandra.

Aquest és el detonant del conflicte que es presenta entre els personatges del llibre. Uns personatges arquetípics en la seva peculiaritat que t’arrencarien més d’un somriure; i un enfrontament que posa de manifest la fragilitat i a la vegada la fortalesa dels llaços que ens uneixen als nostres amics. Tot això amanit amb la controvèrsia que desperta l’art contemporani i que sembla dividir a la gent entre blanc i negre, sense admetre grisos en la seva escala d’acceptació.

L’obra té ja uns quants anys (publicada per primera vegada 1998) i s’ha representat en el nostre país en diverses ocasions, però segueix tenint la mateixa vigència que llavors. La vigència de les obres que tracten de temes immortals, tot i que vestits amb la roba de l’època que els ha tocat viure. La vigència d’allò universal. La vigència immortal de la que beuen els clàssics.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Arte" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!