El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Aquest cor que et pertany

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions de 1984
Traductor: 
Ramon Monton
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
7.3/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 Una història d’amor elegant, tendra i inusual entre dues persones del tot diferents: el nen consentit de casa bona que vol saber qui és en realitat i la venedora de mercat que, amb la força indestructible de la seva valentia, aconsegueix fer-lo creure en ell mateix. Seguint l’estructura d’un conte de fades, amb el seu estil inconfusible Fallada posa l’èmfasi narratiu en l’equilibri de forces entre els dos amants, que, acompanyats per uns personatges secundaris magnífics —els bergants Thomas Wiebe i Emil Schaken, la verinosa Gustchen i la dolça Marie Jäckel—, aconsegueixen superar plegats els reptes del seu amor.

Concebuda originalment com un guió cinematogràfic, Fallada aconsegueix obtenir versemblança i realisme gràcies al seu profund coneixement de l’aspecte i la parla de la gent que protagonitza la seva història, tant si es tracta d’un policia de Berlín com si és un metge o un fruiter

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Em va agradar molt Sol a Berlín, que vaig comentar en aquest mateix espai. Per això quan vaig veure a la llibreria aquest novetat no vaig dubtar gens que seria una bona adquisició. El relat traspua tendresa i generositat i optimisme, amb uns personatges molt ben explicats, tant els principals com els anomenats secundaris. És un cant a la superació personal en front dels  condicionants que la vida ens imposa.

Escrita a l’Alemanya durant el predomini del nacionalsocialisme està influïda pel sentiment popular de progrés que se li transmetia a les classes populars. Fallada hi passa de puntetes, fent tant sols un retrat social i contravenint les directrius polítiques de l’època, tal com s’explica a l’epíleg.  

L’autor ens ho posa fàcil als lectors, amb un estil aparentment planer i senzill, que de ben segur no ho és tant, destacant les virtuts i els defectes que defineixen els personatges

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Aquest cor que et pertany"

 

En aquesta novel·la, com en altres de Fallada, tornem a trobar-nos amb la lluita i la força de la individualitat envers la massa i la invisibilitat que comporta, un jove que es rebel·la contra la injustícia, la inhumanitat, el favoritisme, els torts... i que intenta ressorgir, una ànima sensible, compassiva... que l’ajudarà, un idil·li que neix de sobtada, i junts avançaran amb mutus ànims, il·lusions, somnis, driblant i encarant-se amb les adversitats, en un món d’entreguerres, on els personatges destaquen i te’ls fas teus amb els sentiments i les penalitats.

 

 

De Fallada també he llegit "I ara què homenet?" i "L'home que volia arribar lluny". És un autor que m'agrada molt amb un estil  molt peculiar, per la humanitat dels seus persontages, la tendresa i l'optimisme malgrat les adeversitats dels seus personatges que lluiten per aconseguir millor vida amb els dubtes, contradiccions i proves que la societat els planteja.

Maria Jesús