El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira

Autor/s: 
Editorial: 
Ara Llibres
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Sota una portada verdosa que ens transporta als vells estands de fusta de la fira de Santa Llúcia, als caixons de molsa fresca per guarnir el nostre pessebre i l’arbre i les flors d’eucaliptus que per aquestes dates omplen d’aromes boscosos les llars catalanes.

Una edició summament fina i elegant, breu i concisa on el pròleg d’en Salvador Cardús ens mostra que no només és un poemari sinó la oportunitat de retrobar-nos amb les tradicions dels nostres avis i besavis i donar sentit i importància a les paraules, els silencis i al moment comunicatiu que els poemes o cançons nadalenques necessiten per poder ser gaudides per tots.

Una recuperació de textos de diversos autors i d’altres que vénen de la tradició oral popular que ens regala les orelles i ens obre dues portes, la primera és la que tanca els nostres records del passat i l’altre la que ens permet utilitzar-lo com a eina didàctica i recurs perquè els més menuts creixin amb el sentit del Nadal com nosaltres i les generacions passades ho hem fet.

Amb la cura de Jaume Subirana i el prologuista del poemari podem estirar del fil i veure qui són els autors de tan il·lustres paraules que sovint obviem. Una selecció rica i distreta amb els millors poemes que ens mostren el sentiment d’eufòria d’aquestes dates alhora que les tradicions que celebrem i les cançons que han quedat gravades a les nostres ments i sempre brollen de boniques guitarres, botelles d’Anís i trobades familiars.

Ara llibres amb la seva col·lecció de 50 poemes encerta de ple per a tothom ja que són coses que a la quotidianitat de tots és present i és el regal perfecte per a cada ocasió. Aquest en concreti és una opció genial per auto regalar-se, per regalar a menuts i grans o l’amic invisible perfecte.

Jo, si fos vosaltres, no me’l deixaria escapar. És un volum que fa que les imatges volin per la nostra memòria i les paraules despertin sentiments i emocions amagades.

Llocs, olors, gustos i colors sempre són impregnats de nadales. Les tradicions són cultura viva, transmissió activa i patrimoni de tots, no ens podem permetre el luxe de deixar-les caure en l’oblit.

Fem-li un favor a la memòria i a la paraula guardant-li un foradet a la nostra biblioteca per tan selecte recull. Us emocionareu i us agradarà tenir-lo!

Bones festes a tots i des de La Petita Llibreria esperem que encara que sigueu grans pugeu a la cadira i regaleu a l’aire belles paraules.

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!