El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Taller de videolits

Dades activitat
Activitat tancada
Data de l'activitat: 
Dll, 15/02/2016 - 19:00
Descripció de l'activitat: 

Dilluns 15 de febrer, Aleix Cort, membre del Grup de Recerca Hermeneia, impartirà un taller de videolit a la Sala d'Actes  de l'Arts Santa Mònica. En aquesta trobada es presentarà el videolit (una càpsula audiovisual articulada a partir d’un text literari) com a format i com a metodologia d’aprenentatge actiu a través d’un projecte de creació artística. La sessió começarà a les 19 hores.

Aquest taller forma part d'una sèrie d'activitats programades en relació amb l'exposició "Paraules pixelades" que es pot visitar fins el 20 d'abril a l'Arts Santa Mònica. Així el dia 18 de febrer, Nohelia Meza, de la Universitat Pompeu Fabra i membre del Grup de Recerca Hermeneia parlarà sobre Poéticas de navegación: posibles lecturas de “88 Constellations for Wittgenstein” de David Clark y “Déprise“ de Serge Bouchardon. El 25 de febrer,Giovanna Di Rosario de la Université Catholique de Louvain i directora adjunta del Grup de Recerca Hermeneia farà una xerrada amb el títol Del papel a la pantalla: entre la estética y la retórica en la literatura digital. El dia 3 de març hi haurà una trobada amb Scott Rettmberg(Estats Units-Noruega) i Roderick Coover (Estats Units), autors de “Toxicity”, una narrativa híbrida recombinatòria. El 10 de març hi haurà una trobada amb Philippe Bootz (França) un dels pioners de la literatura digital i podrem assistir a una performance de l’artista. El 17 de març està prevista una trobada amb María Mencía (Espanya-UK), autora de “Gateway to the World: 
Data Visualisation Poetics”-“Puerta al Mundo: poética de visualización de datos” i l'1 d'abril el Seminari Internacional  “Paraules Pixelades. La literatura a l’era digital” amb artistes y estudisos de Bèlgica, Canada, Colòmbia, Espanya, Estats Units, França, Israel, Itàlia, Mèxic, Regne Unit i Veneçuela.

L'exposició "Paraules pixelades" vol ser una porta d’accés a una realitat literària encara emergent que neix d’un entorn digital i des de procediments digitals, i que només pot ser 'consumida' de manera òptima (és a dir, sense limitar-ne les funcionalitats, els recursos, l’estil i la intencionalitat) en aquest context. El suport digital agermana el so amb la cal·ligrafia, la paraula amb la imatge, el moviment amb el significat, i culmina molts dels somnis que l’aliança de la paraula amb l’espai ha tingut des dels antics cal·ligrames grecs o la pintura ideogràfica àrab fins a les avantguardes més recents. 

La mostra, comissariada per Laura Borràs, directora de la ILC, i Giovanna di Rosario, les dues són especialistes internacionals en literatura digital i directores del grup Hermeneia de la Universitat de Barcelona, ens permetrà fer un recorregut pel passat de la forma literària més recent, alhora que ens obrirà itineraris possibles per transitar els seus camins entre gèneres, temàtiques i suports.

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Taller de videolits" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!