El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El rossinyol

Autor/s: 
Editorial: 
Amsterdam Llibres
Traductor: 
Mar Albacar
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
8.2/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Si voleu gaudir d’una novel·la en que descobrireu la naturalesa humana i la veritable unió dels vincles entre els humans i les famílies us heu de rendir a l’encant de El rossinyol.

Ambientada en la Segona Guerra Mundial coneixerem a dues germanes molt especials. A la França ocupada pels nazis, l’Isabelle i la Vianne se les hauran d’empescar per sobreviure i procurar un canvi social que ambdues anhelen.

L’Isabelle s’uneix a la resistència i ajuda als aviadors britànics a fugir del país mentre la Vianne es veu obligada a allotjar a un oficial nazi.

Ambdues són lluitadores i somiadores però els seus caràcters son la nit i el dia però en circumstancies tan dures es veurà com la força de la família i de l’amor és més potent que mil bombes i que la importància dels petits actes pot detonar en una de les més grans revolucions.

La ploma de la Kristin Hannah és vitalista, motivadora, femenina i ens mostra com podem ser de forts i quina és la nostra veritable essència.

En la bonança sabem que volem ser però en la guerra sabem qui som realment i a qui tenim al nostre costat.

Podem dues dones des de la seva fragilitat aparent i la seva innocència desvetllar una revolució que serà seguida per centenars de persones?

És una novel·la de clarobscurs on la fam, el fred i les necessitats de la guerra es contraposen amb la valentia i l’acció de les germanes.

De la mà d’Amsterdam assimilarem a la perfecció la naturalesa humana i les emocions que ens mouen en els moments més obscurs. Ho podem traslladar a la nostra quotidianitat i esdevenir herois o bé pensar en la Guerra i valorar com les dones amb un treball de formigueta varen despertar moltes consciencies.

Del que estem segurs és que no us deixarà indiferents i us enganxarà d’una manera tremenda.

Us animeu a descobrir si realment un rossinyol pot aixecar una nació amb el seu fràgil vol?

Us recomano que aneu a les llibreries i us feu amb un exemplar! No us en penedireu! @PetitaLlibreria

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/888/el-rossinyol (tast)

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El rossinyol"

És un novel·la de dones.

Molts autors han escrit sobre la resistència civil a la ocupació nazi d’Europa. La majoria ho han fet posant en relleu l’heroïcitat dels protagonistes, els abusos dels ocupants, amb un cert caire d’aventura èpica o bé amb trets de novel·la d’espies.

Aquest és un relat totalment diferent. És un relat on l’èpica hi és present, és clar, però que profunditza en les emocions, arribant a ser això el fil conductor, no sempre evident, de tot el relat.

Kristin Hanah ens parla de la rancúnia, de la frustració, de la rebel·lia, però també del conformisme i desconcert. Hi trobarem també estanyes mostres d’amor, d’amistat incondicional i d’una gran generositat. Ho fa explicant les circumstàncies extremes que viuen els personatges, fred, gana, malalties, por, etc...de manera crua, sense pal·liatius. Les situacions que es descriuen són colpidores, i prou ben narrades com per commoure els sentiments del lector. Més encara quan el marc en que es desenvolupa l’acció està avalat pels testimonis de l’època i prou documentat.

És un novel·la de dones, si és que el gènere existeix. Aquesta història ens porta lluny del front, al marge dels exercits i les tàctiques militars, fins i tot al marge de l’espionatge organitzat i tant cinematogràfic. És una novel·la de cartilles de racionament, de pedaços a la roba per mantenir la dignitat i l’aparença, de sabates amb soles de fusta, d’accions furtives, de dormir poc i dissimular, en un espiral de complicacions que agreugen la situació anterior.

La narradora, ens explica tot això quan ja som a l’any 1995, quan ja tot se sap, o potser encara queda algun secret per desvetllar? “una francesa ha de tenir els seus secrets”