El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El professor

Autor/s: 
Editorial: 
Bromera
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2007
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Aquest llibre és un relat de les peripècies d’un professor de secundària a diversos instituts de Nova York (EUA).

Frank McCourt (1930-2009) va aplegar als Estats Units a finals dels anys 40, des d’Irlanda, va ingressar a l’exèrcit i després va estudiar a la Universitat. A finals dels anys 50 va començar la seua carrera –grisa, trista i esforçada– de professor de llengua anglesa i de creació literària. El llibre narra la seua posició davant l’ensenyament i els altres professors. Ell és un professor heterodox com es mostra a través de multitud de petites anècdotes que il·lustren l’obra, com quan es menja un entrepà que llança un alumne el primer dia de classe, o quan comenta el gènere d’excuses d’absentisme creades pel propi alumnat. Són 30 anys de professió, sense un futur brillant però amb una dedicació total i esgotadora, fins que de la nit al matí es va fer famós per la seua obra autobiogràfica “Les cendres d’Àngela”.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És un llibre divertit que es llig en poc temps perquè enganxa. De vegades sembla un poc insubstancial, com un recull d’anècdotes sense més. Però no és així. A la primera meitat del llibre explica el principi de la seua professió i la seua manera de veure-la. La segona meitat resulta igual d’entretinguda però a poc a poc decau en un tipus d’anecdotari com hem dit adés. No obstant això, és un llibre molt interessant i totalment recomanable, que analitza el món de l’ensenyament d’una manera molt divertida i que ens dóna idees per a enfrontar-nos al “terror” d’estar davant d’una colla d’adolescents desganats. Sense cap vanitat ni petulància: educació pura.

Més informació: http://historiata.wordpress.com/2013/05/28/ressenya-frank-mccourt-el-pro...

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El professor"

Vaig llegir i veure Les cenizas de Ángela que em van agradar força. És un dels molts casos en què la pel·lícula estàs al mateix o més nivell de la pel·lícula cadascuna en el seu llenguatge, ésclar

Maria Jesús