El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El arte de ser normal

Autor/s: 
Editorial: 
Planeta
Gènere literari: 
Any d'edició: 
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 Dos noi. Dos secrets. Una amistat sincera.

En David Piper sempre ha estat un raret. Els seus pares pensen que és gay i el noi més popular el considera friki. Només els seus dos amics saben la veritat: en David vol ser una noia.

El primer dia al nou insitut en Leo Denton només té un objectiu: passar inadvertit. Però quan arriba,crida l'atenció de la noia m´s bonica de la classe. I per si fos poc, en una baralla surt en defensa d'en David, moment en el que es comença a crear la seva amistat.

Tot en les seves vides està a punt de canviar perquè és molt difícil gardar secrets al institut.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És un llibre que et farà tenir les eocions a lor de pell. Et farà riure, et farà plorar, empatitxaràs amb els personatges de manera brutal.

La seguretat és un concepte molt important a la novel·la. Hi trobaràs molts personatges que semblen segurs, però que a l'hora de la veritat no són ges segurs, en canvi hi ha personatges que semblen petits i insegurs però que poden treure una gran seguretat quan és necesari.

L'evolució dels personatges és impressionant. N'hi ha que al principi són horribles i que no m'agradave gens, però al acabar-la han fet un canvi tant gran que podrien passar per altres persones. Aquesta evolució m'agrada molt. Està ben trobada ja que la història dóna moltes voltes i es poden veure diferents reaccions tant bones com dolentes. Parlant de reaccions, hi ha certs moments on esperes que els personatges reaccionin d'una manera concreta i a vegades lluny de la realitat, però no és axí. L'autora m'ha sorprès plasmant unes reaccions que podrien ser ben bé com reaccionariem nosaltres davant de les mateixes reaccions.

M'ha agradat molt no poder predir la trama, hi ha llibres on de seguida saps que passarà, però en aquest quan esperes que passi una cosa passa just el contrari. I mentres estàs legint no pots pensar que has de pensar el contrari, així que l'autora ha tornat a sorpendre'm.

Els personatges en general m'han agradat. Estàn ben trobats i tenen unes històries molt bones. Realment l'autora ha fet un gran treball amb els personatges. Les històries que porten al darrere són creíbles.

M'ha agradat que no hi hagi una trama romàntica "adjuntada"  que quedi malament, sinó que és una cosa secundària. Crec que ja era hora poder trobar un llibre juvenil sense trama romàntica.

 

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El arte de ser normal" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!