El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Dins el cor del mar. La tragèdia del balener Essex

Editorial: 
Proa
Traductor: 
Alexandre Gombau i Arnau
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Isbn 978-84-7588-552-0. Títol original: In the heart of the sea. The tragedy of the whaleship «Essex» (2000)
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

L’agost de 1819, el balener Essex i la seva tripulació de vint homes van salpar del port de Nantucket tal com ho havien fet abans, tantes vegades, molts altres mariners: farien un viatge llarg per caçar balenes i extreure’n el preuat oli, molt ben pagat. Són homes valents i forts, provenen d’un poble de mariners, i se’n senten orgullosos. Però aquell viatge, que havia de ser un més, es va convertir en l’aventura més gran i terrible de les seves vides: l’hivern de 1820, el vaixell va ser atacat per un catxalot furiós i descomunal de 26 metres, amb un sentit de la venjança gairebé humà. Aquest fet real, que va suposar un desastre marítim, va servir d’inspiració a Heman Melville per escriure Moby Dick. Però la novel·la només explicava la meitat de la història. La tripulació va quedar a la deriva durant més de 90 dies. Sense prou aliments ni aigua, els supervivents van haver d’afrontar les tempestes, la fam, el pànic i la desesperació; van dubtar de les seves creences més profundes, de la moralitat del seu ofici, del valor de les seves vides. I en la lluita per la supervivència, van arribar a límits inimaginables.

Guardonada amb el National Book Award 2000, aquest clàssic contemporani és una de les cròniques de la història marítima més emocionants de tots els temps.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquest llibre és una crònica, la qual veu de vàries fonts, i ens relata “l’accident” i la baixada als inferns dels supervivents, ens nodreix d’informació i coneixements, el context històric, la societat de l’època, l’ofici i la caça de la balena, la navegació en aquell temps, les regles no escrites i quan “per força major” podien ser trencades, però no fer-ne publicitat, ens narra el desenvolupament del viatge, començant per la seva preparació, la seva partida, el seu discórrer... fins arribar al naufragi, que és on es comencen a posar a prova els límits psicològics i físics; és una narració envoltant, encletxant, additiva, molt fluïda, encara que no tingui diàlegs, que t’hi té submergit, colpejant-te el cor, els sentiments, l’angoixa... dels personatges i de l’ambientació, com si en fossis un més dintre de la trama.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Dins el cor del mar. La tragèdia del balener Essex" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!