El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Diaris del Sàhara

Autor/s: 
Editorial: 
:Rata_
Traductor: 
Irene Tor
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
10/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Certament, espero que els amics que m´estimen entenguin la meva situació. Si us plau, que no us sàpiga greu que no ens puguem veure. L´avantatge de la literatura és que cada lector recre al´obra en el moment de llegir. La Sanmao de carn i ossos no és més que algun dels seus petits personatges.

Si la veieu us sentireu decebuts. Fins i tot ella mateizza, quan llegeix els seus propis relats i es mira al mirall per contemplar-se, tampoc no se sent real. Per tant, el que m´agradaria que entenguéssiu, amics meus, és que cada cop que es publica una obra meva estem conversant en silenci.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

L’obra no només és un recull dels textos de l’autora sobre les seves experiències al Sàhara, sinó que també inclou fotografies, una carta de l’editora Iolanda Batallé, un pròleg de Gabi Martínez i un escrit del germà de la Sanmao, Henry Chen. Tots aquests documents contribueixen a endinsar-te encara més en la personalitat de l’autora a través de l’empremta que ha deixat en totes aquestes persones.

Pel que fa als seus textos, és molt interessant la manera que té de descriure el que veu i el que li passa, amb una innocència pròpia d’un nen, però, a l’hora, d’una manera molt conscient. Sense prejudicis, però sense perdre de vista els seus principis, les seves creences i els seus orígens. S’expressa d’una manera clara, sense embuts, i a l’hora fa servir un llenguatge molt literari. Tanmateix, també és capaç de d’escriure amb una mordacitat i una irona que et deixen sense paraules. I m’ha agradat molt poder fer, a través de les seves paraules plenes de referències i de les notes de la traductora, un tastet de la cultura i la literatura xinesa i taiwanesa.

Sanmao era una dona molt intel·ligent i culta, avançada a la seva època, i molt valenta. De vegades m’havia de recordar que estava llegint sobre els anys 70. Plena de contradiccions que fan de la seva personalitat una delícia, a més a més, era una dona molt sensible a la bondat i gens tolerant amb les injustícies.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Diaris del Sàhara" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!