El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Crónicas del estallido. Viaje a los movimientos sociales que cambiaron América Latina.

Editorial: 
Icaria
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

A finals dels anys noranta semblava que res podria aturar l’expansió de les polítiques neoliberals. Però a Amèrica Llatina la història va ser una altra. Milions d’aturats, treballadores informals, indígenes i camperols, organitzats en moviments socials de base, van tombar governs neoliberals, van fer enrere retallades i lleis antisocials, van frenar privatitzacions i van crear alternatives de vida per a centenars de milers de persones.

Aquesta és la història que explica Crónicas del estallido, un llibre sobre les victòries dels moviments socials a Amèrica Llatina, una crònica basada en els testimonis de més de dos-cents activistes, entrevistats durant un viatge de quinze mesos, 10.000 quilòmetres per la carretera Panamericana, des de l'Argentina fins a Mèxic.

 Una història, explicada pels seus protagonistes, que pot servir per reforçar la idea que els moviments socials tenen l’oportunitat de transformar -perquè ja ho han fet, perquè ho fan constantment- els consensos socials que determinen el destí de països sencers, que ‘sí que es pot’.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un altre llibre imprescindible per saber com funciona el món a la banda dels països productors de matèries primeres (fruites tropicals, cafè, metalls...), on els fruits de les seues terres són expropiats pels governs corruptes i genocides de torn per donar-los a les multinacionals, que després ens els venen a nosaltres, Un extens i rigorós reportatge que no ens deixa indiferents. Ens ensenya l’horror de les malifetes dels poderosos i dels seus botxins sobre la població indígena i empobrida de l’Amèrica llatina en el darrer terç de segle, i les victòries dels moviments socials creats en aquells països per defensar-se’n. Tan de bo n’aprenguem per aplicar-ho a les nostres vides! Important.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Crónicas del estallido. Viaje a los movimientos sociales que cambiaron América Latina." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!