El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Cicatrius de 1714

Autor/s: 
Editorial: 
Bromera
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Altres dades: 
Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2013
Valoració dels usuaris: 
4.9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

La narració ens  situa a la Barcelona de 1713, una ciutat on hi plouen bombes com a conseqüència del setge que està patint, i amb un protagonista, un nen de 13 anys, de família benestant, amb la imaginació i les ganes de jugar pròpies de l’edat.

Mig jugant, mig de veritat es veu arrossegat a una aventura que ja no és un joc. Una aventura en el que s’hi juga és la pròpia pell i de la que en depèn la vida de molts dels seus conciutadans.

L’autor fa una exposició didàctica sobre els fets històrics que van precedir la situació del setge de Barcelona alhora que  retrata la societat de l’època. Part de l’acció transcorre a Badalona, la meva ciutat, que en aquell temps era bàsicament pagesa i marinera, i que, ens nombroses ocasions  va contribuir a proveir  Barcelona de viandes, tot trencant el setge per mar.

Andreu Martín desenvolupa l’acció amb un bon ritme, de manera magistral, tant que atrapa el lector i fa impossible deixar la lectura.

Sí bé aquesta obra ha estat guardonada com a literatura juvenil, jo que ja no soc jove, també l’he gaudit.

He de dir que cal agrair aquesta pinzellada èpica  relacionada amb el setge de 2014, on a banda dels herois clàssics, les heroïcitats anònimes hi tenien tant o més pes; I sobretot la població infantil, que en estats de guerra i setge, ara com aleshores  ha de deixar de jugar per esdevenir homes fets per força.

El llibre compta amb un interessant i didàctic apèndix de Jordi Mata amb contingut històric. No es balder que el títol faci referència a les cicatrius., però això ja ho descobrireu llegint-lo smiley

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Cicatrius de 1714" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!