El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Carta a Eulàlia Canal

Sobre l'entrevistat...

 

Al gener de 2014, els quellegistes de Llapis vam tenir una idea fantàstica: escriure una carta a l'autora Eulàlia Canal per saber més de l'ofici d'escriptor i per demanar-li una nova aventura de la Bruixa Palangana! Aquí teniu la carta que li vam enviar!

 

Hola Eulàlia!

Som els quellegistes infantils del fòrum 'Què Llegeixes?' (www.quellegeixes.eu) i ens agraden molt els teus llibres. No ens en perdem cap nou que treus i els esperem amb moltes ganes! Ens ho passem d'allò més bé amb tots els teus personatges, però la bruixa Palangana és genial! Els missatges que transmet són preciosos i ens encanta riure amb les seves històries tan úniques plenes de rodolins! T'escrivim aquesta carta per preguntar-te si tens pensada una tercera aventura per ella (ja fa temps que ens hem quedat amb ganes de més!). És clar que escriure una continuació és decisió teva però ens encantaria que ho fessis, però si no, no passa res! Seguirem opinant que les teves històries són sempre magnífiques!

Volíem preguntar-te algunes coses sobre la teva professió i els teus personatges: 

- Com se't va acudir crear la Bruixa Palangana

- Quan acabes d'escriure un llibre, enyores els personatges?

- Quan acabes d'escriure un... et costa començar-ne un altre?

Ah! I si per qualsevol motiu la balança s'inclinés cap al sí, aquí et deixem unes idees per veure si et fan el pes.

Hem pensat que la Bruixa Palagana se'n podria anar de viatge en unes merescudes vacances a veure món... o ara que s'apropa el Nadal ajudi al Guido amb els preparatius de les festes però que ai las! els dos descobreixin que alguna cosa va malament i hagin d'ajudar al Pare Noel en persona a recuperar els regals de la gent que s'han perdut per un altre món!

Ah! I ens hem inventat un personatge d’allò més exclusiu del QL!


- ESPÈCIE: Un llibre animat. Pot parlar i volar, i viu als arbres, com si fos un ocell.


- EDAT:43 anys

- UNA QUALITAT POSITIVA:Molt simpàtic i generós, li encanten els llibres de bruixes!


- UNA QUALITAT NEGATIVA:És molt patós!


- LLOC ON ES CONEIX AMB LA BRUIXA:Als pantans de sopa de lletres de la selva Llibrònica.


Aquest és el nostre petit granet de sorra, esperem que t'hagi agradat! Un pròsper any nou a tu i els teus et desitgen,

Els Quellegistes de Llapis

 

Entrevista

Quan l'Eulàlia la va rebre no s'ho va pensar dues vegades: es va fer un usuari del Quellegeixes i ens va contestar la carta dins el nostre fòrum! Aquí teniu la seva resposta! Si voleu veure tota la conversa on vam decidir les preguntes i el personatge, i tots els comentaris que ens va anar gent l'Eulàlia feu click AQUÍ!

 

Hola Nois i Noies Quellegistes!

M'ha agradat molt que m'escrivíssiu, saber que us agrada llegir i que us ho passeu bé amb les meves històries. No tenia previst fer una nova aventura de la Palangana, però amb les idees que em doneu potser m'ho torno a pensar. La idea d'un personatge Llibre que viu dalt d'un arbre com un ocell és fabufantàstica.

De moment us puc avançar que aquest mes de Març estreno un nou llibre, el títol és: AIXÒ ÉS UN SECRET QUE NOMÉS SÉ JO! El protagonista és un nen que es diu Hug i que, juntament amb els seus amics, la Rita i el Yuri, investiga un assassinat!

També m'han agradat molt les vostres preguntes. Aquí teniu les respostes!

- La idea de la bruixa Palangana se'm va ocórrer un dia que em vaig enfadar molt amb la meva filla perquè es va enfilar dalt de la nevera. De petita tenia la costum d'enfilar-se a tot arreu, i em feia patir que es fes mal. Aquell dia de la nevera la vaig renyar i ella va i em diu:

Mama, quan t'enfades sembles una bruixa! I a partir d'aquí vaig començar a pensar en aquest personatge, desagrados i malcarat, però que en el fons té un bon cor.

- Quan acabo una història i sé que tinc un bon final em sento molt feliç, però també em queda com un buit. He estat tan temps convivint amb els personatges i m'han acompanyat tan! Es com si hagués viscut amb ells la història, com si fossin part de mi mateixa.

- I sí, costa començar-ne un altre, necessito descansar el cap i fer altres coses. Començar és el que costa més, trobar el fil i el to de la història.

Us aniré seguint pel Quellegeixes, ara que sé com va!

I això, vosaltres que heu descobert el plaer de llegir, ( perquè no tothom és capaç de trobar-ho), heu de saber que teniu un tresor: podreu gaudir sempre d'aquests viatges plens d'aventures, emocions i sorpreses, que ens regalen els llibres!

Molts petons a tots,

Eulàlia Canal

 

 

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí