El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Boig per tu

Autor/s: 
Editorial: 
Veus Públiques
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
isbn 978-84-608-2383-4
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Rosa Maria Vidal va ser el gran i darrer amor del cantant de Sau Carles Sabater mort, de manera prematura, als 36 anys. A través de la lectura dels seus diaris i del seu testimoni assistim als darrers dies del cantant, a les seves complexes relacions amb Sau i a una difícil vida amorosa. Però la Rosa Maria porta reclosa 15 anys en centres psiquiàtrics. Què hi ha de veritat i què de ficció en la ment extraviada d’una malalta?

Amb més d’una trentena d’entrevistes a família, amics i seguidors, i després de tres anys d’escriptura Jordi Folck enfila una trama de suspens psicològic, un mirall trencat del darrer any de vida del cantant i actor perquè el lector en recomposi els bocins i descobreixi una altra realitat: el preu de la fama, la construcció dels mites, el fenomen fan i les bogeries mentals que assolen una societat en crisi, caigudes totes les màscares.

Novel·la romàntica, drama social, diari d’intimitats, biografia, teatre dins del teatre, llibre de desficis, cançó d’amor i alhora malson amb un final de gran guinyol, “Boig per tu” recupera la figura del mític cantant des d’una vessant esfereïdorament humana en una conversa, en definitiva, de “tu a tu” amb un lector qui sap si, en acabar la lectura, servil i acabat, “boig per tu”.

 

Jordi Folck és llicenciat en Ciències de la Informació en les branques de Periodisme i Publicitat. Interessat en la creativitat l’ha aplicada en àmbits diversos com a fotògraf de viatges amb diverses exposicions i un llibre (La ciudad soñada, 2012) com a actor, especialment en publicitat i en algunes sèries televisives, (El cor de la ciutat, Tu mateix, 13 maneres de quedar-se sol...) com a docent en diverses universitats catalanes (URV, UB, UAB i UIC) i molt especialment com a escriptor.

Creador i fundador de Eucreates (European Creativity School) ha impartit conferències i cursos d’escriptura creativa a Bogotà, Cali, San Juan de Puerto Rico, Barcelona, Andorra i d’altres.

Des de La Rosa de Reus (1989) ha publicat 25 llibres i ha guanyat 9 premis literaris, des del Carmesina de literatura infantil amb El viatge extraordinari d’un tap de banyera, al Guillem Cifré de Colonya i el Protagonista Jove amb La Guerra dels Xiclets, dues vegades el premi Barcanova amb El manuscrit de les Bèsties i Ningú és un zombi i el Premi Folch i Torres de novel·la amb Llibres d’Encanteris de la vella Taràndula entre d’altres.

Els seus llibres de suspens i terror 666 calaixos, El manuscrit de les Bèsties i La dona vestida de negre han estat èxits de vendes. Principalment dedicat a la literatura infantil i juvenil, amb més de 400 fòrums per escoles i instituts ha fet incursions a la literatura d’adults amb Trucades des del cel (Barcanova, 2006) inspirada i dedicada al seu amic Carles Sabater, Primera Memòria d’Abel M. (Llibres de l’Índex, 2012), llibre de cartes d’amor i Boig per tu.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la, bastida sobre l’últim any de Carles Sabater, per una banda se’ns mostra la duresa de la fama, el tracte amb els fans, la disposició imposició... per l’altra banda se’ns presenten els enigmes de les malalties mentals, una de cada quatre persones en patirà al llarg de la vida, veritats reals o imaginades, incomprensió... Una història embolcallant, on no hi falta una mica de tot, i on el suspens creix a mesura que avança.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Boig per tu" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!