El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

After dark

Autor/s: 
Editorial: 
Tusquets - Colección Andanzas
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2008
Valoració dels usuaris: 
6.9/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

After Dark és una història que passa en una nit. Comença quan quasi són les dotze i acaba set hores després, a les set del matí. En aquesta ocasió, tenim l'oportunitat conèixer a la Mari, una noia que decideix passar tota la nit llegint en restaurant perquè ha perdut el tren que l'havia de portar a casa. Al llarg de la nit apareixen en escena un amic de la germana de la Mari (en Takahashi) i l'encarregada d'un love hotel (la Kaoru).

Com sempre, Murakami troba algun moment per crear una mena de món paral·lel. En aquest cas, ens transporta a l'habitació on descansa la germana de la Mari i on hi ha alguna cosa estranya que ens inquieta.

Em va agradar molt aquest llibre. És curt, directe i enganxa moltíssim. Crec que és el segon Murakami que vaig llegir, després de Tòquio Blues i que va reforçar la meva admiració per aquest escriptor. El que va seguir després va ser... Murakami publicat = Murakami comprat i llegit, sense dubtar

La traducció en castellà és de Lourdes Porta. En català, d'Albert Nolla. 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "After dark"

Gràcies per comentar-lo, Núria! Aquest és dels que mès m'han agradat de Murakami, junt amb 'Tokio Blues' i 'El meu amor Sputnik'. Molt recomanable per tal com va combinant els dos mons...i no diem res més!!

I jo encara tenc pendent el Tokio blues! però m'ho apunt tot a una llista i quan comenci en Murakami no crec que aturi. Tot el que comentau me fa molta gola.

Parlant de pendents, crec que m'hauré de fer una llista prioritzant-los perquè ja en començ a tenir uns quants

Salutacions!

Margalida

En un curs de "Lector professional" que vaig fer fa uns anys, em van encarregar que redactés un text per a la contracoberta d'aquest llibre de Murakami, diferent del que hi figura originalment. Aquesta va ser la meva proposta (en castellà):

After Dark, de Haruki Murakami
 
¿A quién no le gustaría ver sin ser visto, oculto tras una cámara que todo lo registra?
After Dark es una novela visual, un híbrido entre literatura y cine, que conduce al lector, a través de la noche de Tokio, en un juego virtuoso de historias que surgen alrededor de Mari, una joven que lee un libro en un bar. Desde poco antes de la medianoche hasta la madrugada, van saliendo a escena nuevos personajes, solitarios y confusos que, a partir de encuentros fortuitos, examinan sus situaciones vitales. Mientras, Eri, la hermana de Mari, está sumida en un sueño del que no quiere despertar y bascula entre dos universos, de lo cotidiano a lo fantástico.
Con un título inspirado en la pieza de jazz Five Spot After Dark, de Curtis Fuller, Murakami, nos invita a contemplar a esos seres y a descubrir sus inquietudes y temores más íntimos. Lo sabremos todo de ellos, todo excepto un pequeño detalle que nuestros ojos no alcanzan a ver: el título del libro que Mari está leyendo.

Míriam C.

Un curs de "lector professional" m'encanta la idea i el comentari també. Degueres destacar.

Salutacions!

Margalida

Molt xulo el text per la contracoberta Miriam. Gràcies per compartir-lo!

A mi també m'ha agradat això de "lector professional", sona molt interessant!

Si, noies, va ser un curs força interessant. T'ensenyen a fer informes de llibres per a les editorials abans de publicar-los i valorar a quin sector de lectors poden interessar. Les editorials encarreguen els informes a diversos lectors i, en funció de les opinions, decideixen si la publicació és rendible o no. També solen encarregar al lector els textos de les contraportades, que han de fer els llibres atractius als possibles compradors.
Salutacions!

Míriam C.

Amb aquesta lectura vaig descobrir l’autor. No puc dir que m’agradés, ni tampoc puc dir el contrari, el cert és que em va impactar, i això sempre és positiu per qui cerca en la lectura quelcom més que un entreteniment

Em passa igual...

Murakami publicat = Murakami comprat i llegit.

Murakami enganxa!

És un llibre lleuger, enganxa. Llegit en un no res!

Hola! M'ha agradat, After Dark. Veure, com si fos un espectador de cinema, les vides d'aquests personatges que es van creuant en la foscor de la nit, m'ha resultat fascinant. Una novela molt original, hauré de buscar altres llibres d'aquest autor!

Benvingut al club dels fascinats per Murakami,

Si te serveix d'ajuda i vols trobar alguna altra cosa d'aquest autor te proposo Tòquio Blues. Jo no he llegit, encara, After Dark però ja la tinc "materialment" a la tauleta de nit. Tot just estic començant l'Odissea (versió de Joan  F. Mira, of course)  i després "caurà" After Dark.

Salutacions!

Margalida

L'he acabada de llegir. He de dir que m'ha agradat, no l'he trobada tan fascinant com Tóquio Blues però sí molt interessant. Potser té un començament tan impactat que te fa agafar unes expectatives que després no compleix però en general és una bona novel·la que tracta una temàtica interessant (sempre personatges semi marginals) i que ho fa d'una manera molt original.  En definitiva, no m'ha fet perdre gens ni mica l'interès per Murakami i continuaré amb la lectura dels seus llibres (després d'una llista molt llarga de pendents que tenc pensava a seguir amb Kafka a la platja)

Salutacions!

Margalida

La vaig llegir en català i em va agradar. No sé si la va escriure en japonès o anglès, el cas és que la tècnica emprada ens fa "veure" tot com si fos a través d'un televisor. En cada capítol hi ha una bona peça de jazz. Si es juntes totes et fas una antologia musical exquisida. Murakami va treballar en una botiga de discos i és clar, es fa notar. 

També va ser el meu segon llibre del Murakami. Cal dir que vaig tenir sensacions oposades quan el vaig llegir. Primer, em va enganxar molt. Desprès, em vaig trobar desorientada. Desprès, em vaig tornar a enganxar. Suposo que és l’estil del Murakami.

Altament recomanable.

En el meu cas, va ser el tercer Murakami, amb molt poc temps de diferència amb "Kafka en la orilla" i "Tòquio blues". No em va sorprendre tant com els dos primers, però em va seguir fascinant el món i l'escriptura de Murakami. Després van venir "1Q84" i "El salze cec i la dona adormida", i l'efecte va ser de desencís. Crec que aquests dos darrers llibres no estan a la mateixa alçada que els anteriors. O potser és que, al final, m'he empatxat del món Murakami. No ho sé, però crec que trigaré una temporada a repetir.

El que em fascina d'aquesta novel.la és elgrau de violència que porta implícit. Violència, en certa mida, quotidiana: A banda de la explícita pallissa que rep la prostituta, ens mostra la pressió de la societat sobre la individualitat de la persona, les obligacions que exigeixen els progenitors sobre els fills, les agressions dins la parella, l'angoixa d'amagar el sentiments...