El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

1984

1984
Autor/s: 
Editorial: 
DESTINO
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2010
Valoració dels usuaris: 
8.8/10
Valora aquest llibre: 
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Les distòpies parlen de móns futurs on la realitat és totalment oposada al que seria una societat ideal. De totes les distòpies escrites, 1984 és, sinó la millor, la que presenta un futur més tenebrós.

George Orwell ens endinsa en un futur incert, on el món ha evolucionat fins a una dictadura totalitària encapsada per l’anomenat Gran Germà tant dura que els ciutadans no poden tenir cap llibertat, ni tan sols la llibertat de pensar. El protagonista, Winston, treballa al Ministeri reescrivint la història i viurà una odissea per Londres perseguint una utopia en un món completament distòpic.

És una novel·la molt ben escrita que fa esgarrifar fins als ossos. T’adintres fàcilment en la pell del protagonista i quan arribes al final, ja gairebé pateixes com ho fa ell. 1984 mereix molt la pena ser llegit, si és que encara no ho heu fet!

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "1984"

La tinc a casa però encara no li ha arribat el torn...a veure si la faig passar endavant, que amb el que n'has dit m'has fet venir ganes de llegir-la!!
Gràcies pel comentari!

Jo diria que és un imprescindible. Mira els anys que fa que està escrita (1947) i és súper actual. A mi em va encantar, la veritat.

Ester F. Matalí

La vaig triar d'una llarga llista per fer un treball de classe i vaig fer una bona tria. Em va agradar molt

És un dels meus llibres preferits. El primer cop que el vaig llegir recordo que vaig arribar al final i em vaig quedar bocabadada de com acabava (de fet vaig tornar enradera unes quantes pàgines per tornar-ho a llegir bé). Totalment actual i TOTALMENT recomanable. 

Jo crec que aquest llibre és un monument, així, amb tots els ets i els uts. Conèixer-lo al franquisme en castellà, i posteriorment en català fou un gaudi total. L'he regalat diverses vegades. Inoblidable. Profètic. Demolidor.

Darrera interpretació de R. Burton al cinema.

...el gran germà és una pantalla que et vigila...

Paradoxal el gran germà...

Agustí.

P.S.

Encara que ara no ens hi cal. Nosaltres ens hi posem diverses...

LA pelicula es molt angoizant i en blanc i negre, però el llibre crec que és encara pitjor per el que un és capaç d'imaginar segons les descripcions que fà de la societat del partit únic...

Aquest és un dels clàssics que tenia pendent de feia molt temps. El vaig llegir primer en català, i em va marcar: tot i saber-ne ja l'argument (forma part ja de la cultura popular), quan el vaig acabar, quan vaig tancar el llibre, m'havia quedat amb el cor encongit... I hi vaig estar donant voltes al meu cap durant dies i dies. Poquíssims llibres m'han tocat tan fort com aquest.

Al cap d'un temps, vaig tenir l'oportunitat de llegir-lo en l'original anglès: ho recomano de tot cor a aquells que en sàpiguen prou, ja que el llenguatge és molt important (o, millor dit, la destrucció del llenguatge!). I el final em va tornar a colpir gairebé amb tanta força com el primer cop. Coses dels clàssics...

Em va encantar, el vaig devorar i em va fer pensar molt. Un món feliç i 1984 són llibres de l'estil que també s'haurien de llegir. Pel meu parer s'hauria de fer llegir almenys un dels tres a l'institut.

A mi em va entusiasmar.

L'he llegit 4 vegades i mai em canso de fer-ho. A tots aquells que tinguin inquietuts polítiques no els deixarà indiferents. Parla dels límits fins a on poden arribar els governants per perpetrar-se en el poder i de la volatilitat del què nosaltres asumim com a "Veritat"

100% recomenable.  😛

PD: Abans d'aquest llibre Orwell va escriure "Rebel·lió a la Granja" i "Homenatge a Catalunya". Llegint-los acabes entenent pq l'Orwell va ser capaç d'engendrar 1984.

L'acabo de llegir i no sé què més es pot afegir a tot el que heu dit: Actual, premonitori, angoixant, imprescindible. Només admirar la imaginació de l'autor que ens mostra com tot, fins i tot la llengua, la ment i  els sentiments i el cervell, el termps i la història es poden manipular. Totes les idees, els coneixements, la filosofia o la ciència s'enfonsen en el llot sota la bota del poder. És un llibre tan pessimista (amb tota la raó  després de l'holocaust dels nazisme , de Stalin, de Pinochet, de Videla..)que ens ofega de desesperança ja que en aquesta visió del futur ni tan sols l'amor ens pot salvar. I això no m'agrada gaire. M'agrada que sempre hi hagi una petita escletxa de llum.Fa posar la pell de gallina per, com diu l'Ester, ser tan actual . La neollengua del Lapao, la manipulació de la història de Catalunya, fer passar a Companys com a traïdor etc tot això en concret perquè les idees encara van més enllà

Maria Jesús

Clàssic, penso que tothom l'hauria de llegir. Personalment, em va marcar molt i em va fer canviar la manera de pensar, de veure el poder i la societat on vivim. És un d'aquells llibres que marquen de veritat.